fredag 20 april 2007

appropå richard gatarski och utvecklingen mot den sociala webben

Igår på nätverksträffen (19/4 07) pratade vi om hur vi ska vässa stadens webbplats. En fråga är vilken påverkan de sociala krafterna kommer ha på webbens innehåll framöver.

Kommer det vara medborgarna själva som står för innehållet på stockholm.se i framtiden?

Vad är egentligen styrkan i webb 2.0 och vilka funktioner är aktuella för nästa version av stockholm.se?

9 kommentarer:

Sara sa...

Hurra, vi har en blogg!!

Anonym sa...

Det är en spännande tanke, att medborgarna börjar "prata" med varandra, utbyta erfarenheter, tycka saker om staden. Det är inte bara vi/staden som talar om hur det är eller vad vi vill.

/Eva Lundberg
Revisionskontoret

Anonym sa...

Stort grattis till bloggen!

I en web 2.0-värld skulle stockholm.se kunna bli en enda stor pulsmätare på hela Stockholmsregionen! Mötet mellan medborgare, förvaltning och styre kan bli mer direkt men ändå ske under lösare former. Kan det leda till ett bättre styre? Det tror jag.

Vi här på kyrkogårdsförvaltningen är supersugna på att binda in web 2.0-prylar i vår verksamhet. Vi har många idéer och är sugna på att köra igång med podcasting (guidetur på världsarvet Skogskyrkogården?), hittagraven med Google Mapskoppling och wikipedia-aktig redigering av uppgifterna, bloggning och mycket, mycket annat..

Frågan är bara hur vi börjar - den offentliga förvaltningen har inte kommit så långt. Var ska vi hämta inspiration ifrån? Det kanske är lättare att börja internt?

Trevlig helg!

Anonym sa...

Föreläsningen gav många spännande tankar. Jag ser mycket väl framför mig att stockholmarna står för en del av stockholm.se i framtiden. Ett litet steg på vägen blir att börja erbjuda RSS för våra nyheter och att marknadsföra detta. Nästa steg att på stockholm.se visa, precis som t ex svd.se och dn.se, vilka bloggkommentarer som finns på en text/nyhet.
Ge mig RSS nu!

Anonym sa...

Det som slog mig vid gårdagens seminarium är hur fort utvecklingen går.

Det talas om att vi ska ha dem bästa webbplatsen samtidigt som vi har små resurser. En del av lösningen måste bli att släppa in medborgarna så att de kan vägleda varandra och de kommunala planerarna.

Anonym sa...

Jag tror kraven från medborgarna kommer att leda oss i den riktningen - att de själva bidrar till innehållet och kan utbyta tankar och idéer sinsemellan på stadens webbplats. Vi får förlika oss med tanken att det sker bortom vår kontroll... Gatarski pekade ju på en viktig sak i diskussionen om att medborgaren ska kunna göra välinformerade val: Hur fångar man upp "ryktet", som ju spelar en avgörande roll tex i valet av skola? Idag finns ju tex
cint.se som bygger på att konsumenter vägleder varandra. Där finns möjlighet att betygsätta och kommentera tex stadens förskolor utifrån en rad parametrar. Se tex
http://www.cint.se/sweden/asp20/Leaf.asp?id=81406
Vad skulle hända om vi öppnade upp för en sån sak på stockholm.se?

/Christina Zielfelt
Kommunikationsstaben, stadsledningskontoret

Jima Sai sa...

En styrka med bloggar är att de kan bidra till att bygga "community". Sedan tycker jag alla chefer skulle använda det i sin internkommunikation. Stockholm.se borde definitivt utnyttja sig av RSS. Men enskilda medarbetare borde också ha RSS-läsare på sina datorer så att de kan utnyttja detta för att effektivisera sin omvärldsbevakning. Vem fixar RSS-läsare till alla?

http://jimasai.blogspot.com/2007/04/kan-en-frvaltning-blogga-vem-r.html

Monika sa...

Vad kul med en "egen" blogg för oss alla i staden tycker vi på infogruppen på Utbf. Spännande med alla nya tankar som väcktes på senaste nätverksträffen.

Anonym sa...

Håller med, bra idé med blogg. Intressant dag med bra innehåll, tack för det!
mvh,
Åsa